Home » » Ο Λάζαρος με τον Αλμέιδα έμοιαζαν σα να παίζουν μαζί χρόνια

Ο Λάζαρος με τον Αλμέιδα έμοιαζαν σα να παίζουν μαζί χρόνια

Written By AEKTV on Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 | 1:09:00 μ.μ.

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με τον Ούγκο Αλμέιδα και κάνει τις επισημάνσεις του μετά το 11ο φιλικό της Ένωσης.

Αν επρόκειτο για ξένο παίκτη, δεν μπορώ να φανταστώ με τι πρωτοσέλιδα μπορεί να έβγαιναν την Κυριακή οι αθλητικές εφημερίδες. Όμως εδώ έχουμε να μιλήσουμε για τον Λάζαρο. Τον Χριστοδουλόπουλο που, με τα όποια αγωνιστικά κουσούρια μπορεί να έχει ώρες-ώρες, είναι από τους καλύτερους διεμβολιστές στην Ελλάδα από τα άκρα. Είναι καλύτερος του Μπαρμπόσα γιατί έχει μεγαλύτερη ουσία στο παιχνίδι του. Με την εμφάνιση που έκανε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δείχνει πως έχει μεστώσει ποδοσφαιρικά και αν έχει τέτοια συνέχεια, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορούν να κάνουν παρέα με τον Μάνταλο και τον Αλμέιδα. Με την εξαιρετική γκολάρα του μετά την φοβερή πάσα του Αλμέιδα, σφράγισε μία σούπερ πρώτη εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα.
Ο Αλμέιδα ήταν επίσης εξαιρετικός, όπως μου άρεσε πάρα πολύ η εξαιρετική συνεργασία που είχε όλη η τριάδα όσο έπαιξε σε 4-3-3 με τον Αλμέιδα κορυφή, τον Λάζαρο αριστερά και τον Αραβίδη δεξιά. Βέβαια για το 4-3-3 θα γίνει πάλι κουβέντα για το αν μπορεί να το παίξει η ΑΕΚ, γιατί υπάρχει ο Μάνταλος. Από την άλλη όμως θα πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του το πώς αγωνίζεται καλύτερα η ομάδα και ο Μάνταλος όπως φάνηκε και στην Εθνική θα μάθει να παίζει και σε άλλες θέσεις, εκτός από εκείνη πίσω από τον επιθετικό.
Για να επανέλθω στον Αλμέιδα. Αν μπορέσει να βρει ποδοσφαιριστές που ξέρουν να κινηθούν στον χώρο, τότε ο Πορτογάλος βγαίνοντας και έξω από την περιοχή θα καταφέρει να τους αξιοποιήσει. Η μπαλιά που βγάζει στον Λάζαρο είναι μαγική. Ο στράικερ της ΑΕΚ και το «παστέλωσε» ξανά και δείχνει πως είναι ικανός να αξιοποιήσει και τους συμπαίκτες του. Οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές ταιριάζουν με το «καλημέρα» και ο Λάζαρος με τον Αλμέιδα έβγαλαν ωραία πράγματα μέσα στο γήπεδο και θαρρώ πως αυτό αποτελεί το καλύτερο νέο για τον Κετσπάγια.
Εκείνο που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι γιατί ο Πατίτο έπαιζε περισσότερο σαν εσωτερικό χαφ, παρά στην γραμμή και οφείλω να τονίσω πως αυτός είναι ένας ρόλος που δεν του ταιριάζει καθόλου. Για τον Λέσκοτ έδειξε κάπως βαρύς αλλά αυτό είναι και το σκαρί του και σίγουρα μόλις θα μπει σε κανονικό ρυθμό δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε έδειξε πως ξέρει να παίρνει εξαιρετικές τοποθετήσεις, γνωρίζει καλά πως να βγάζει τον αντίπαλο εκτός πορείας όταν έρχεται η ώρα να πάει σε μονομαχία επαφής και βέβαια καθώς θα περνάνε τα παιχνίδια θ’ αποκτήσει και περισσότερη χημεία με τον Τσιγκρίνσκι.
Πλέον ο Κετσπάγια έχει όλα τα όπλα στη διάθεση του. Θα πρέπει πλέον τα «θέλω» του να γίνουν πιο ξεκάθαρα στους ποδοσφαιριστές και αυτό να αποτυπωθεί μέσα στο γήπεδο. Αυτό που κρατάμε όμως όλοι από το φιλικό, το 11ο για την ΑΕΚ στην καλοκαιρινή προετοιμασία είναι η συνεργασία Λάζαρου με Αλμέιδα.
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου