Home » » Άρχισαν τα όργανα για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ!

Άρχισαν τα όργανα για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ!

Written By AEKTV on Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 | 3:04:00 μ.μ.

Μπορεί το ντέρμπι του "Καραϊσκάκη" να αργεί ακόμα, ωστόσο ...ένα οφσάιντ ήταν αφορμή για να ξεκινήσει από σήμερα! Ποιος δεν το έδωσε και ποιος δίνει το έναυσμα στα ..
.όργανα;Ο επόπτης του ΑΕΚ - Ατρόμητος, ο Μπουονανότε, ο Κρισάντους και ...το «Καραϊσκάκη». Ο Κώστας Κετσετζόγλου και η διαφορετική ματιά του στο SDNA!ρέπει να το παραδεχτούμε. Με τα Γιάννενα φύγαμε από τα γήπεδο εκστασιασμένοι από το δεύτερο γκολ. Χθες φύγαμε ανακουφισμένοι πρώτιστα, κυρίως λόγω της τελευταίας φάσης. Παρεμπιπτόντως επόπτης που δεν βλέπει το οφσάιντ αυτό στην τελευταία φάση του αγώνα κι ενώ το ματς παίζεται πολύ απλά ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΙΑΚΙ. Κι αν δεν το βλέπει επειδή είναι αρρωστος και συνεχίζει να παίζει τότε πάει... Δυο φορές. Είναι πολύ απλό. Και πάμε παρακάτω. Στο σημαντικότερο.
Η ΑΕΚ νίκησε. Νίκησε δίκαια. Ήταν καλύτερη και είχε περισσότερες ευκαιρίες. Ανεξάρτητα από το αν έπαιξε όσο καλά μπορούσε, ανεξάρτητα από τα… κουφά που είδαμε στην αρχική ενδεκάδα και την διάταξη της ομάδας στο γήπεδο. Πρώτα οι τρεις βαθμοί, ακολουθούν όλα τα άλλα…
Πάμε στα άλλα. Το ευχάριστο είναι ότι η ΑΕΚ νικάει. Έκανε το 3 στα 3 στην έδρα της. Τρεις νίκες με διαφορετικά σενάρια και διαφορετικές δυσκολίες η κάθε μία αλλά νίκες. Επίσης η ομάδα παλεύει μέχρι το τέλος. Όλα τα ματς. Με κύριο μέλημα να σκοράρει ακόμη και στο τελευταίο λεπτό, ανεξάρτητα αν το πετυχαίνει πάντα που δεν γίνεται και… πάντα, και με προσπάθεια αποφυγής του γκολ. Επίσης έχει παίκτες. Έχει ρόστερ που της επιτρέπει να βάζει πάντα παίκτες εν δυνάμει ενδεκάδας ή βασικότατους που για κάποιο λόγο μένουν έξω όπως έγινε χθες με τον Μπουονανότε ή στην Τούμπα με τον Μάνταλο.
Βέβαια στην Τούμπα έμεινε έξω ο Μάνταλος για να προστατευτεί ενώ χθες με την απουσία του Μπουονανότε ο μόνος που προστατεύτηκε ήταν ο… Ατρόμητος. Δεν το γράφω ειρωνικά, το πιστεύω. Ακόμη και ψυχολογικά αν το πάρεις είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να μην βλέπει απέναντι της τον παίκτη που κάρφωσε τους δύο προηγούμενους αντιπάλους του… αντιπάλου. Αν δηλαδή δεν παίξει στο Καραϊσκάκη ο Φορτούνης εμείς δεν θα νιώσουμε καλύτερα; Κι εκεί θα παίξει στη θέση του ένας παίκτης όπως ο Τσόρι Ντομίνγκεζ και όχι ένας παίκτης τόσο διαφορετικός όπως ο Πλατέλλας που κακά τα ψέματα μπορεί να έσκασε τον Κοντοέ και να τον περιόρισε επιθετικά αλλά δεν ένιωσε και καμιά απειλή ο Ατρόμητος από αυτόν.
Ο Ντιέγκο έστω κι έτσι ξενερωμένος που μπήκε, όπως θα συνέβαινε με τον καθένα στη θέση του, έκανε δυο λεπτά μετά τελική προσπάθεια με την λόμπα κι έδωσε κι ένα έτοιμο γκολ στον Μάκη που το έχασε. Αν το έβαζε δεν ξέρω αν θα το άντεχε και ο… ίδιος. Πέρα από την πλάκα όμως αν δεν έμπαινε έστω και στο 80 ο Μάκης μάλλον θα πήγαινε στο 0-0 το παιχνίδι. Γιατί όσο κι αν έχει στοχοποιηθεί ο Κρισάντους, όσο κι αν δεν ειναι ο φορ των ονείρων μας δεν παύει να είναι… φορ. Και η ΑΕΚ μέχρι το 80 δεν είχε φορ γιατί ο Αραβίδης δεν ειναι σέντερ φορ περιοχής, πράγμα που φαίνεται πολύ περισσότερο όταν η ΑΕΚ έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Τότε χρειάζεται ένα σημείο αναφοράς μέσα στην περιοχή. Κι ο Χρήστος που δεν αφήνει μισή φάση που να μην την κυνηγήσει για αυτό είναι τόσο αγαπητός δεν είναι σημείο αναφοράς μέσα στην περιοχή.
Μπήκε ο Μάκης λοιπόν, κέρδισε το φάουλ, έβαλε το γκολάκι του παραλίγο να βάλει και το δεύτερο ενεργώντας πάλι σαν φορ παρά το κακό τελείωμα… Και όλα τελείωσαν καλά με τον Μπαρόχα να φιλάει το δοκάρι όπως θα κάναμε όλοι μας αν μπορούσαμε εκεινη τη στιγμή. Τι μένει εκτός από τους τρεις βαθμούς; Ότι η ΑΕΚ χάνει πολύ από τη δύναμη της όταν παίζει τόσο μακριά από το τέρμα ο Μάνταλος.  Ο Σιμόες είναι ραχοκοκαλιά της ΑΕΚ και βέβαια καλύτερος από το Μάνταλο στη συγκεκριμένη θέση. Και βέβαια όπως ήταν εύκολο να αποδειχτεί ειναι μάλλον κακό να μένει έξω ο Μπουονανότε ή όποιος παίκτης τέλος πάντων προέρχεται από τρία γκολ σε τρία ματς. Ο πρώτος σκόρερ μιας ομάδας συνήθως παίζει. Πως να χωρέσουν όλοι μαζί; Είναι θέμα προπονητή. Αν βρει κορμό και χημεία. Και να πατεντάρει ένα τρόπο παιχνιδιού. Αν κάθε έβδομαδα αλλάζει μια ομάδα τόσο δομικά με παίκτες διαφορετικών χαρακτηριστικών να εναλλάσσονται και να αλλάζουν και τον τρόπο παιχνιδιού όλου του συνόλου η ιστορία της μπάλας έχει δείξει πως δεν υπάρχει μέλλον…
 
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου