Home » » ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης… 15 χρόνια μετά! (pics)

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης… 15 χρόνια μετά! (pics)

Written By AEKTV on Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 | 5:19:00 μ.μ.

Μετά από 15 χρόνια ΑΕΚ και Απόλλων Σμύρνης ξανασυναντιούνται, στη Β’ Εθνική αυτή τη φορά, με την επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου» να μας θυμίζει κάποια ματς των δύο ιστορικών ομάδων.Τα 15 χρόνια χωρίς μεταξύ τους αναμέτρηση είναι πολλά για δύο ομάδες όπως η ΑΕΚ και Απόλλων Σμύρνης. Αν και οι δύο ιστορικές ομάδες των Αθηνών ξανασυναντιούνται, οι συνθήκες στις οποίες θα διεξαχθεί δεν είναι ιδανικές.

Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το γεγονός πως οι γηπεδούχοι... ανήκουν στην Α’ Εθνική, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν παρελθόν σε αυτήν, αλλά αμφότερες οι ομάδες αγωνίζονται φέτος στην Football League. Πάντως, ο μεταξύ τους αγώνας στο ΟΑΚΑ (19/10 στις 18:00) δεν παύει να αποτελεί ένα αθηναϊκό ντέρμπι, με την ιστορία των δύο συλλόγων έχει μείνει ανεξίτηλη στο χρόνο.

Η επίσημη ιστοσελίδα των «κιτρινόμαυρων», λοιπόν, θυμίζει σε όσους τα έζησαν και μεταφέρει σε όσους δεν είχαν την τύχη να δουν από κοντά, μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Με αφετηρία το 1963 και τελευταίο σταθμό το 2000, ξετυλίγεται το κουβάρι της μεταξύ τους ιστορίας, με τον αγώνα της Κυριακής -δηλαδή 15 χρόνια μετά- να δίνει το σήμα για τη συνέχεια.

inner

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1: Κώστας Νεστορίδης και Τάσος Βασιλείου μονομαχούν σε μια φάση του αγώνα ΑΕΚ-Απόλλωνα 4-3 το 1963. Η ΑΕΚ «γύρισε» το ματς από 0-3 και λίγους μήνες αργότερα ήταν Πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ο Τάσος Βασιλείου διέπρεψε και ως αμυντικός της ΑΕΚ την τετραετία 1965-69.

inner

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2: Φωτογραφία από το 1928, με τον Κώστα Νεγρεπόντη να σκοράρει για την ΑΕΚ στο 4-1 επί του Απόλλωνα στο γήπεδο του Ρoυφ

inner
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου