Home » » Οι άμεσες διορθώσεις, που οφείλει να κάνει ο Δέλλας

Οι άμεσες διορθώσεις, που οφείλει να κάνει ο Δέλλας

Written By AEKTV on Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 | 9:50:00 π.μ.

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα θέματα που καλείται να λύσει άμεσα ο Τραϊανός Δέλλας, προκειμένου η ΑΕΚ, να έχει ομαλότερη και πιο ασφαλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Η νίκη στη Βέροια είχε κομβική σημασία, αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Ο Δέλλας καλείται από αυτή την εβδομάδα και μετά, με πιο καθαρό μυαλό, να διορθώσει, ορισμένα προβλήματα που φαίνεται να αποκτούν διάρκεια όσο προχωράμε στο βάθος του πρωταθλήματος. Στη δεδομένη στιγμή που βρισκόμαστε δεν μπορεί να τα λύση με κάποια προσθήκη, αλλά θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ορισμένα απ’ αυτά, ώστε να ζητήσει την ανάλογη ενίσχυση τον προσεχή Ιανουάριο. Υπάρχει ένα θέμα επίσης που οφείλει να διευθετήσει ο Δέλλας, πριν αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις κι έχει να κάνει με την ψιλογκρίνια που υποβόσκει. Το τελευταίο θεωρώ πως αποτέλεσε και τον λόγο για τον οποίο στην ομιλία του την Τρίτη, θέλησε να καταστήσει μερικά πράγματα, πιο σαφή.
Για τον μη πανηγυρισμό του Μπαρμπόσα στο γκολ, αλλά και την πικρία που έβγαλε στις δηλώσεις του, με κομψό τρόπο έστω, για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται αυτός και μόνο. Ο Μπαρμπόσα, αποκτήθηκε σαν μεγάλο απόκτημα από το καλοκαίρι του 2014 και όλοι περίμεναν πως θα έκανε πάρτι στην Football League. Κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά ο Πορτογάλος προβλημάτισε ιδιαίτερα με την απόδοση του. Στα φετινά ματς προσπαθεί να γίνει πιο ουσιαστικός, αλλά για να κερδίσει τη φανέλα του βασικού σε έναν πραγματικά σκληρό ανταγωνισμό στις θέσεις των ακραίων, οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα από ένα γκολ.

Κάποιος εκνευρισμός, όπως εγώ το εξέλαβα, υπήρξε και από τον Μπουονανότε. Έχει την ευθύνη στη φάση της απώλειας της μπάλας, για να δεχτεί το γκολ η «Ένωση». Το γκολ που σημειώνει τον ξαναβάζει στο ματς και σίγουρα δεν ήταν ικανοποιημένος με την αντικατάσταση του. Άσχετα με το αν αποτέλεσε μια λανθασμένη ή όχι κίνηση από την πλευρά του Δέλλα, ο Αργεντινός φαινόταν εκνευρισμένος κάπως και με τους συμπαίκτες του (ίσως κι εκείνοι μ’ αυτόν). Υπήρχε μια ένταση γενικά στους παίκτες στο ματς της Βέροιας κι αποτελεί μεγάλο παράσημο για τον Δέλλα, που διαχειρίστηκε με ψυχραιμία, ένα ματς που αν έμενε ακόμα και στην ισοπαλία, θα υπήρχε μεγάλος αντίκτυπος. Θεωρώ πως αν οι ποδοσφαιριστές, δεν πιάσουν το νόημα από τα λεγόμενα του Δέλλα, τότε ίσως να πρέπει να υπάρξει παρέμβαση κι από πιο ψηλά.

Πάμε τώρα στα καθαρά αγωνιστικά. Ένα θέμα που με προβληματίζει και δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή και στα ρεπορτάζ, είναι πως για 3ο κολλητό ματς η ΑΕΚ από το 20ο λεπτό και μετά και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, κάνει πολλά λάθη. Το φαινόμενο αυτό άρχισε με τον ΠΑΣ (εκεί συνέβη από το 15’ μέχρι το 30’) με τον Ακόστα που έκανε βόλτα για να βάλει το γκολ αλλά και αρκετά λάθη σε εκείνο το διάστημα. Μέχρι που πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Μπουοανότε. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αυτό το διάστημα μεγάλωσε και η «Ένωση» σε ένα ματς που πήγαινε νορμάλ μέχρι το 20ο λεπτό, άρχισαν ατελείωτα αβίαστα λάθη και μια τρικυμία που έφερε τις πολλές ευκαιρίες για τους Θεσσαλονικείς στο πρώτο μέρος. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Βέροια, με τα πουλήματα της μπάλας για παραπάνω από ένα τέταρτο να στοιχίζουν ένα ακόμα γκολ που δέχτηκε η ομάδα.

Η ΑΕΚ δεν έχει μπει σε κάποιο παιχνίδι άσχημα στο πρώτο τέταρτο. Ωστόσο ενώ έχει εδαφική υπεροχή και πρωτοβουλία, δεν έχει τον ποδοσφαιριστή στην επίθεση πάνω στον οποίο θα ακουμπήσει, προκειμένου να μετουσιώσει αυτή την υπεροχή. Για παράδειγμα στην Βέροια στα πρώτα 20 λεπτά βγαίνουν επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν υπάρχει ο παίκτης, σημείο αναφοράς στην επίθεση, με αποτέλεσμα η κατοχή της «Ένωσης» να πηγαίνει στράφι.

Κάτι ακόμα που δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς, είναι ο χώρος στον οποίο πρέπει να κινείται ο Μπουονανότε για να πάρει την μπάλα κοντά στην αντίπαλη εστία και να κάνει γκολ. Αυτή είναι μόνο πίσω από τον επιθετικό. Η παρουσία του Αργεντινού σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του γηπέδου, τον καθιστά ακίνδυνο, μιας και θα πρέπει να περάσει μέσα από πολλά μαρκαρίσματα, ενώ το να παίρνει την μπάλα στο κέντρο και να προσπαθεί να την κουβαλήσει πολύ, καθιστά κάτι τέτοιο επικίνδυνο ακριβώς γιατί μπορεί να συμβεί, αυτό που έγινε προχθές στο γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ. Όταν ο «Εnano» θα πρέπει να τραβιέται στο κέντρο, εκεί που υπάρχει πολύ κίνηση με τα αντίπαλα χαφ να παραμονεύουν για κλέψιμο. Ακόμα και με φάουλ να του αποσπάσουν την μπάλα, το πιθανότερο είναι αυτό να μην δοθεί και να γίνει η ζημιά.

Για το τέλος άφησα την άμυνα. Ήταν το 3ο απανωτό παιχνίδι που η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ και θεωρώ πως αποδεικνύεται περίτρανα, γιατί η «Ένωση» όφειλε να έχει πάρει έναν πραγματικό καθοδηγητή για το κέντρο της άμυνας της. Ο Τζανετόπουλος μπορεί να έχει όλο το ταλέντο του κόσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως από τώρα, μπορεί να πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Το ίδιο ισχύει και για τον Κολοβέτσιο, που θα πρέπει να διδαχθεί πράγματα και αυτός, ειδικά στις τοποθετήσεις του. Με δεδομένο πως Άρθο δεν έχουμε δει ακόμα και μένει εκτός αποστολής, η ΑΕΚ θα πρέπει ν’ αναζητήσει έναν ηγέτη για την άμυνα της.

Κλείνω με μια αναφορά για το θέμα του γηπέδου. Από το ρεπορτάζ διαβάζω πώς η ΑΕΚ σκοπεύει να προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών της περιοχής προκειμένου ν’ ανατρέψει την επιχειρηματολογία του κ. Βασιλόπουλου. Ο κόσμ

Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου