Home » » Πρώην παίκτης της ΑΕΚ μιλά για τους πρόσφυγες!

Πρώην παίκτης της ΑΕΚ μιλά για τους πρόσφυγες!

Written By AEKTV on Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 | 8:21:00 μ.μ.

Όλοι οι ΑΕΚτζήδες τον θυμούνται για ένα γκολ απ'τη σέντρα που είχε βάλει σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Ο Λουέι Τσάνκο ή «Λόλο» όπως τον αποκαλούν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Σουηδία ωστόσο ποτέ δεν ξέχασε την Συρία, τον τόπο καταγωγής του.
Ο 35χρονος μέσος, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη σουηδική Σιριάνσκα, αγωνίστηκε για μια σεζόν (2005-06) στην ΑΕΚ.
Με την φανέλα της «Ένωσης» πέτυχε το αλήστου μνήμης γκολ από το κέντρο του γηπέδου κόντρα στον Παναθηναϊκό για το οποίο ακόμη μνημονεύεται.

Ο Λόλο Τσάνκο με αφορμή την μαζική εισροή Σύρων προσφύγων στην Ευρώπη, αλλά και τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται στη Συρία, έκανε μέσω του gazzetta.gr έκκληση για συμπαράσταση στους πληγέντες από τον πόλεμο.
«Είναι πολύ δύσκολο για μένα να παίξω ποδόσφαιρο σκεπτόμενος τι συμβαίνει στη χώρα που γεννήθηκα.
Οι πολίτες της Συρίας δραπετεύουν καθημερινά από την χώρα για να σωθούν από τον πόλεμο. Δεν πρόκειται για 1.000 ή 2.000 πολίτες, αλλά κάτι που αφορά ολόκληρη την Συρία.
Δεν έχουν άλλη επιλογή οι άνθρωποι για αυτό διασχίζουν την Τουρκία, την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες προκειμένου να γλιτώσουν».

Ο Τσάνκο δεν έχει παγιδευμένους συγγενείς στη Συρία, ωστόσο δεν κρύβει τον προβληματισμό από την περιπέτεια που βιώνουν οι πολίτες της χώρας.
«Είμαι τυχερός γιατί οι συγγενείς μου δεν βρίσκονται στη Συρία. Ευχαριστώ τον Θεό για αυτό.
Προσεύχομαι για όλους τους Σύρους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ζώα και ούτε πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι.
Αφήνουν πίσω τους, τις οικογένειες τους, τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, την ίδια τους την ζωή.
Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Θα πρέπει να τους καλωσορίσουν όλοι οι λαοί. Πρόκειται για εκατομμύρια πρόσφυγες. Νομίζω αυτό που συμβαίνει ρεκόρ παγκοσμίως.
Ακόμη και στη Σουηδία καταφθάνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες που χρειάζονται την συμπαράσταση μας».

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ θεωρεί πως ξένες δυνάμεις επέτρεψαν την εκτράχυνση της κατάστασης με συνέπεια χιλιάδες άνθρωποι στη Συρία να χάσουν την ζωή τους.
«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τι γίνεται στη Συρία. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και ξέρουμε ποιοι κρύβονται από πίσω σε αυτό τον πόλεμο.
Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν νοιάζεται κανείς για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Δεν τους προστάτευσαν και άφησαν να φτάσουν μέχρι εδώ τα πράγματα. Κανείς δεν νοιάστηκε για τον πόλεμο».
Ο Λόλο Τσάνκο στέλνει το δικό του μήνυμα στους Σύρους που παλεύουν για την επιβίωση τους, ζητώντας να τερματιστεί ο εμφύλιος αλληλοσπαραγμός.
«Είμαι στο πλευρό αυτών των ανθρώπων. Είμαστε μαζί τους. Τους σκέφτομαι συνεχώς και νομίζω πως όλος ο κόσμος βλέπει τι συμβαίνει στην Συρία. Δεν με νοιάζει η πολιτική και τα συμφέροντα που υπάρχουν. Αυτός ο πόλεμος φίλε μου, πρέπει να σταματήσει. Να μη χαθεί άλλος χρόνος».
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου