Home » » Τα... ένθετα «πρωταθλήματα» της Super League

Τα... ένθετα «πρωταθλήματα» της Super League

Written By AEKTV on Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 | 1:29:00 μ.μ.

Αν θεωρεί κανείς ότι στη Super League που αρχίζει σήμερα, το ενδιαφέρον μπορεί να εντοπιστεί μόνο στην κορυφή, τότε ας αναθεωρήσει. Το sport-fm.gr αναλύει τις πολύπλευρες μάχες του νέου πρωταθλήματος. Ένα Σαββατοκύριακο διαφορετικό απ’ όλα τα προηγούμενα είναι αυτό της 22ης-23ης Αυγούστου, ειδικά για τους ποδοσφαιρόφιλους, διότι η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League είναι πλέον γεγονός.
Παράλληλα σηματοδοτείται και η επιστροφή δύο ομάδων, της ΑΕΚ και του Ηρακλή, με τεράστια ιστορία που με την παρουσία τους προσθέτουν τις απαραίτητες «ενέσεις» δυναμικής σε μια λίγκα που τα προηγούμενα χρόνια, ελέω της απουσίας τέτοιων ονομάτων, ήταν πολύ «φτωχή», γεγονός που αποδεικνυόταν στη χαμηλή εμπορικότητά του.

Η φετινή ιστορία, σε θεωρητικό και αναμένεται και σε πρακτικό επίπεδο, είναι διαφορετική. Η υπόθεση των θέσεων από το «4» έως την τελευταία έχει πλέον μεγαλύτερο ενδιαφέρον και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν τα φαβορί και τα αουτσάιντερ.

Το sport-fm.gr σας αναλύει όλα τα δεδομένα για τις ομάδες που πρόκειται να παλέψουν τόσο για τις τελευταίες θέσεις που χαρίζουν ευρωπαϊκά εισιτήρια, μέχρι και για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα εντός... πρωταθλήματος που αφορά την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η ιδιαίτερη φετινή μάχη για τα play-off

Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης τις προηγούμενες σεζόν είχαν –όπως αποδείχθηκε- σίγουρη θέση στην πεντάδα που μεταφραζόταν αυτομάτως και σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η επάνοδος της ΑΕΚ όμως διαφοροποιεί αυτή την πραγματικότητα, αφού τόσο λόγω της μεταγραφικής της ενίσχυσης, όσο και λόγω της δεδομένης δυναμικής της ομάδας αναμένεται εύκολα ή δύσκολα οι «κιτρινόμαυροι» του Τραϊανού Δέλλα να επιστρέψουν από το 2016 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτομάτως τα δύο «αστέρια» να μονομαχήσουν για την 5η και τελευταία προνομιούχο θέση.

Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες που «κρυφοκοιτάζουν» στα υψηλότερα στρώματα (Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βέροια, Ηρακλής) ότι πλέον διαθέτουν το «know how» για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου ενώ οι ευρωπαϊκές τους περιπέτειες τα τελευταία χρόνια τους έχουν ανεβάσει επίπεδο, προσθέτοντας βάρος στη φανέλα τους.

Σε ό,τι αφορά τη μεταξύ τους «μονομαχία» εφόσον επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, ο Αστέρας Τρίπολης έχει αυξήσει το μπάτζετ του και φαίνεται να έχει πολύ γεμάτο ρόστερ (Γιαννούλης, Γιάννου, Φούντας, Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόλιο) με περισσότερες εναλλακτικές λύσεις από όσες μπορεί να διαθέσει ο Ατρόμητος κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαντάζει ως μια ποιοτικότερη ομάδα.

Από την άλλη μεριά, οι Περιστεριώτες αναμένεται να έχουν μόλις έναν αγώνα την εβδομάδα (εκτός πια κι αν κάνει το «θαύμα» στην Πόλη κόντρα στη Φενέρ) τη στιγμή που οι Αρκάδες θα έχουν τέσσερις αγώνες ανά 16 μέρες λόγω Europa League και σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα τα δύο... καρπούζια μπορούν να χωρέσουν στην ίδια μασχάλη.

Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας, Μιχάλης Γρηγορίου φαίνεται να έχει αρχίσει δυναμικά τη θητεία του στους «κυανολεύκους», έχοντας και σπουδαίες λύσεις στο ρόστερ του, όπως οι Γοδόι, Μπίτολο, Ουσέρο, Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ και φυσικά οι «παλιοί», Ναπολεόνι, Ούμπιντες, Πίτου, Φυτανίδης.

inner

Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου