Home » » Αυτός είναι ο Μαλίκ Χέρστον! (vids)

Αυτός είναι ο Μαλίκ Χέρστον! (vids)

Written By AEKTV on Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 | 10:37:00 π.μ.

Η ΑΕΚ ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη μεταγραφή του Μαλίκ Χέρστον  σας παρουσιάζει τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ που έρχεται για να ανεβάσει επίπεδο την Ένωση!

Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά περίεργο για την ΑΕΚ. Άπαντες ήταν χαρούμενοι για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, υπήρχε όμως ανασφάλεια και το ρόστερ φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή. Όλα αυτά μέχρι να αναλάβει η νέα διοίκηση, που με κινήσεις όπως εκείνη του Ντράγκαν Σάκοτα ή των Ίνγκλις & Μενσά-Μπονσού έδειξε ξεκάθαρα πως στόχος είναι η «Βασίλισσα» να πρωταγωνιστήσει ξανά!

Ποιος όμως είπε πως τελείωσαν οι προσθήκες στην Ένωση. Η ΑΕΚ θα ενισχυθεί και με τον Μαλίκ Χέρστον, κίνηση που δεδομένα την ανεβάζει επίπεδο! Ποιος είναι ο Χέρστον;       


Ο Μαλίκ Χέρστον (ύψος 1.98μ.) γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1987 στο Detroit και έπαιξε στο High School Renaissance. Την κολεγιακή του καριέρα την πέρασε στο Oregon (2004 έως 2008). Ο Χέρστον ξεχώρισε από νωρίς για την ικανότητα του στο σκοράρισμα και μάλιστα έφτασε πολύ νωρίς τους 1000 πόντους στο NCAA. Ο νέος παίκτης της ΑΕΚ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο είχε καταφέρει να κεντρίσει τα βλέμματα λόγω του ταλέντου που είχε κυρίως στον επιθετικό τομέα.
Το καλοκαίρι του 2008 πήρε μέρος στο NBA draft και επιλέχθηκε στο Νο.48 από τους Σανς (σ.σ. Νο.1 της διαδικασίας ο Ντέρικ Ρόουζ). Παραχωρήθηκε όμως στους Σπερς για τα δικαιώματα του Γκόραν Ντράγκιτς και στην ομάδα του Σαν Αντόνιο άνηκε τις σεζόν 2008-2009 & 2009-2010. Ο Χέρστον πέρασε αρκετό διάστημα το NBDL με τους Austin Toros, μέτρησε όμως 62 συμμετοχές στο ΝΒΑ (15 την πρώτη σεζόν και 47 τη δεύτερη), έχοντας 2.4 πόντους και 1.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.
Ο Χέρστον δεν κατάφερε να... στεριώσει στον «μαγικό κόσμο», με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα πήγε στην Ιταλία, όπου συνέχισε την καριέρα του στη Σιένα. Η θητεία του στην ιταλική ομάδα ξεκίνησε με τραυματισμό (σ.σ. έκανε εγχείρηση κήλης), ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει σε καλή κατάσταση και μάλιστα ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Σιένα στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Final 4 του 2011. Στον ημιτελικό οι Ιταλοί αποκλείστηκαν από τον μετέπειτα Πρωταθλητή Ευρώπη Παναθηναϊκό, κατάφεραν όμως να επικρατήσουν της Ρεάλ Μαδρίτης στον... μικρό τελικό, ενώ η χρονιά ολοκληρώθηκε με νταμπλ εντός συνόρων!
Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Χέρστον η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Ο Αμερικανός της ΑΕΚ συνέχισε στην Ιταλία και τη σεζόν 2011-2012 είχε μία αρκετά παραγωγική σεζόν. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει, ωστόσο η ομάδα από το Μιλάνο τον ανανέωσε για δύο ακόμα χρόνια! Τελικά έπαιξε μόνο τη σεζόν 2012-2013 στην Εμπόριο Αρμάνι και μάλιστα αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο αποδοτικός και το καλοκαίρι του 2013 να αποχωρήσει από το Μιλάνο...

Ολυμπιακός και Γαλατάσαραϊ

Το καλοκαίρι του 2013 ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά για να βρει τον αντικαταστάτη του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα. Το όνομα του Χέρστον ακούστηκε, αλλά τελικά δεν προκρίθηκε ως λύση. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ -που τελικά θα έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης- έμεινε εκτός μέχρι τον Νοέμβριο του 2013, όταν και τελικά συμφώνησε με τη Γαλατάσαραϊ μέχρι το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Τι μπορεί να δώσει ο Χέρστον;

Ο Μαλίκ Χέρστον είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, που είναι δεδομένο πως στη Basket League μπορεί να κάνει τη διαφορά και ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ! Κατά καιρούς έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, τα οποία δεν του έχουν επιτρέψει να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε... Το καλοκαίρι του 2013 που ακούστηκε για τον Ολυμπιακό για τα θέματα που αντιμετώπισε στη μέση του όσο ήταν στο Μιλάνο, τελικά όμως ο Αμερικανός επέστρεψε κανονικά πέρυσι, αγωνίστηκε στη Γαλατάσαραϊ και μάλιστα ήταν αρκετά καλός! Δεν ξέρουμε αν πλέον θα μπορούσε να σταθεί σε μία καλή ομάδα Ευρωλίγκας, που θα στοχεύει στο Final 4, αλλά είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ μπορεί να προσφέρει πολλά!
*Στο Gallery οι αριθμοί του Μαλίκ Χέρστον σε ΝΒΑ (πηγή: ESPN) και Ευρωλίγκα (πηγή: Euroleague.net), όπως και videos με τον νέο παίκτη της ΑΕΚ!
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου