Home » , » Το μικρό... μήλο μιας μεγάλης έριδος

Το μικρό... μήλο μιας μεγάλης έριδος

Written By AEKTV on Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 | 6:38:00 μ.μ.

Ακόμα και καθ' υπερβολήν να έχει γραφεί ότι για χάρη του... σφάχτηκαν παλικάρια (ΑΕΚ και ΠΑΟ), η αλήθεια είναι ότι η ίντριγκα δεν εξέλιπε από τη μεταγραφική υπόθεση του Γ. Κουτρουμπή.
Πέρυσι, τέτοια εποχή, λίγοι γνώριζαν τον 22χρονο στόπερ, ο οποίος φέτος έγινε πρωταγωνιστής στη μεταγραφική σκηνή και στο θέατρο του παραλόγου που συχνά παίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τον Αύγουστο του 2012 η πληγείσα από την κρίση, ΑΕΚ, στην οποία είχαν τεθεί, από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των υπό απόκτηση παιχτών ή ανανέωση συμβολαίων άνω των 23 ετών (για τη μεταγραφική περίοδο Ιουλίου ? Αυγούστου δικαιούτο να αποκτήσει ή να ανανεώσει τρία συμβόλαια οποιασδήποτε εθνικότητας), καθώς και απεριόριστο αριθμό μεταγραφής ποδοσφαιριστών μέχρι την ηλικία των 23 ετών.
Στην τελευταία κατηγορία ανήκε ο Γ. Κουτρουμπής, ο οποίος αφίχθη στα Σπάτα χωρίς να έχει... καλή θέα στη Σούπερ Λίγκα, καθώς όλα τα ένσημα της προϋπηρεσίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα είχε «κολλήσει» στην ομάδα της Καλλιθέας. Ενσημα που μάλλον δεν ήταν βαρέα, ασχέτως αν από ηλικίας 16 ετών είχε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League ΟΠΑΠ, που τότε λεγόταν Β΄ Εθνική. Για μία χρονιά (2009-2010) έπαιξε ακόμα παρακάτω, στη Γ΄ Εθνική, όμως, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στα μεγάλα «σαλόνια», εκεί όπου κυκλοφορούσε για τέσσερα χρόνια (2002-2006), εκείνος πέτυχε τον προβιβασμό.
Πέρυσι, στις αρχές Αυγούστου, κι ενώ ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν επιδείξει κι άλλοι σύλλογοι, τελικά κατέληξε στην «Ενωση», διότι, όπως είχε δηλώσει και ο νυν και αεί πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Καλλιθέας, ιδιοκτήτης φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, Νίκος Σαλευρής, «παρά το γεγονός ότι είχα δεχθεί τρεις προτάσεις από ομάδες Α' Εθνικής, πιο συμφέρουσες οικονομικά, δόθηκε στην ΑΕΚ γιατί μου το ζήτησε ένας μεγάλος παράγοντάς της, ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον οποίον με συνδέει μακρόχρονη φιλία».
Πρώτος σε συμμετοχές
Ο Γ. Κουτρουμπής πήγε με όνειρα χίλια στην ΑΕΚ. Κι αν πήγε, έπαιξε και απήλθε, τούτο δεν σημαίνει ότι δεν προσέφερε στους «κιτρινόμαυρους». Τουναντίον. Παρότι ήταν και νέος στην ομάδα, αλλά και στην ηλικία, κατέκτησε τον τίτλο με τις περισσότερες συμμετοχές στην «Ενωση». Σε διάστημα μίας αγωνιστικής περιόδου και επί συνόλου 30 αγωνιστικών, κατέγραψε 29 συμμετοχές, με 2.726 λεπτά, και ένα γκολ. Οταν στην Καλλιθέα, σε 73 συνολικά συμμετοχές, δεν είχε βρει ποτέ δίχτυα.
Το τετραετές συμβόλαιό του προέβλεπε, για την πρώτη χρονιά, αποδοχές 28.000 ευρώ. Η πτώση της ομάδας στη Football League, αλλά κυρίως η απόφαση των διοικούντων να τη ρίξουν ακόμα μία κατηγορία πιο κάτω, προκειμένου να απαλλαγεί η ΠΑΕ από χρέη παρελθόντων ετών, επέτρεψε στον 22χρονο στόπερ, όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους συμπαίχτες του, να μείνει ελεύθερος.
Η νέα διοίκηση της «Ενωσης» προσέγγισε τον νεαρό παίχτη, καθώς, σύμφωνα με το οργανόγραμμα, ήταν ένας εξ εκείνων των ποδοσφαιριστών με τους οποίους όλοι της νέας τάξης πραγμάτων στην ΑΕΚ ήθελαν να παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό. Πηγές της «Ενωσης» διατείνονται ότι η προσφορά της προς τον Γ. Κουτρουμπή πλησίαζε τις περυσινές απολαβές του, καθ' όν χρόνον, δηλαδή, κατά τον οποίον η ομάδα συμμετείχε στη Σούπερ Λίγκα και ουχί στη νέα Γ' - Δ' Εθνική, στην οποία θα αγωνίζεται την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Το περιβάλλον του παίχτη δεν εκφράζει πολύ διαφορετικές απόψεις. Ισχυρίζεται ότι του προτάθηκε να λαμβάνει 2.000 ευρώ μηνιαίως.
Η κόντρα
Η πρόταση του ΠΑΟ ενόχλησε την ΑΕΚ
Ο Γ. Κουτρουμπής, ο οποίος αξίωνε 50.000 ευρώ ετησίως από την ΑΕΚ, εκτιμά ότι πέρυσι πέτυχε, με τις εμφανίσεις του, να αυξήσει τη χρηματιστηριακή του αξία, όπως αποδείχθηκε και με την πρόταση που δέχθηκε από τον ΠΑΟ.
Οι «πράσινοι» λέγεται ότι του προσέφεραν κλιμακωτά 65.000 ευρώ, 75.000 ευρώ και 85.000 ευρώ για τριετές συμβόλαιο, πρόταση που βρήκε σύμφωνους και τον παίχτη, αλλά και τον ατζέντη του. Ομως, υπογραφές δεν έπεσαν.
Και οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι διατείνονται ότι επικοι-νώνησε ο Δ. Μελισσανίδης με τον Γ. Αλαφούζο και τον επέκρινε για το γεγονός ότι με κινήσεις πλιάτσικου επιχειρεί να ενισχύσει την ομάδα του, παρότι, σε προηγηθείσες επικοινωνίες μαζί του, του είχε ζητήσει να μην κινηθεί για την απόκτηση παιχτών της ΑΕΚ.
Αλλοι, πάλι, ισχυρίζονται ότι η παρελκυστική τακτική του κ. Αλαφούζου, σε ό,τι αφορά τις υπογραφές του συμβολαίου με τον Γ. Κουτρουμπή, οδήγησε τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό σε αναζήτηση άλλης ομάδας, κυρίως στο εξωτερικό.
Να ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο Κ. Τριανταφυλλόπουλος συμφώνησε να λαμβάνει από τον ΠΑΟ 80.000 ευρώ ετησίως, ήτοι περισσότερα απ' όσα προέβλεπε η συμφωνία να εισπράττει εκείνος, δεν φαίνεται να έχει... μερίσματα αληθείας.
Πάντως, ο πρώην προπονητής του στην ΑΕΚ, Εβαλντ Λίνεν με λίγα λίγα τον χαρακτήρισε σχεδόν αψεγάδιαστο: «Είναι σπάνιο και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό για μία ομάδα να διαθέτει στις τάξεις της έναν κεντρικό αμυντικό με καλή τεχνική κατάρτιση. Τεχνικά είναι πολύ καλός. Ξέρει να κρατάει την μπάλα, είναι ήρεμος και δημιουργεί παιχνίδι από πίσω».
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου