Home » , » Οι "18" και ο Μελισσανίδης

Οι "18" και ο Μελισσανίδης

Written By AEKTV on Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 | 4:08:00 μ.μ.

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ εκατομμύρια ευρώ και ειδικά τη σήμερον ημέρα είναι πολλά λεφτά. Πάρα πολλά λεφτά. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης. 
Είτε αφορούν μία τσέπη είτε είναι σε μερτικά. Η τσέπη είναι ο ΟΠΑΠ, τα μερτικά είναι οι 18 ομάδες της Super League και τα 14 εκατομμύρια αφορούν το γνωστό θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Τα λεφτά δηλαδή για τη διαφήμιση του Οργανισμού στις φανέλες, με τον ΟΠΑΠ στην προκειμένη περίπτωση να κάνει την πάπια. Ποιος ΟΠΑΠ όμως; Ο ΟΠΑΠ έχει πλέον ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Μελισσανίδης. Κι αυτό ακριβώς λέει το ρεπορτάζ. Οτι ο Λουρόπουλος έκλεισε την κάνουλα στη Super League με εντολή Μελισσανίδη. Και δεν το λέει αυτό μόνο το δικό μου το ρεπορτάζ. Οτι οι περισσότεροι από το νυν ΔΣ του ΟΠΑΠ, που όταν τελειώσει οριστικά το ντιλ θα πάρουνε τον πούλο, παίζουνε από τώρα το παιχνίδι του Μελισσανίδη. Είτε για ευνόητους είτε για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Δεν κάνω όμως μόνο εγώ ρεπορτάζ. Κάνουνε και οι ενδιαφερόμενοι που είναι να παίρνουνε τα λεφτά. Κι έχουνε ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες. Με ορισμένους απ' αυτούς μάλιστα, που είναι νευρικοί, να είναι έτοιμοι να ξεφωνίσουνε τον αξιότιμο κ. Λουρόπουλο για Φιλιππινέζα του Μελισσανίδη. Με τον εν λόγω Λουρόπουλο να είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος. Σύμφωνα δηλαδή με δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, να παραπονιέται για πιέσεις από την πλευρά Μελισσανίδη, όταν αν τολμήσεις να υπογράψεις (τη συμφωνία με την Ιντραλότ και τα Λαχεία), θα σου κόψω το κεφάλι. Βαριές κουβέντες και αναπόδεικτες. Παράλληλα ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν τέτοιου τύπου δημοσιεύματα κι όταν μάλιστα παίζονται τόσο χοντρά συμφέροντα είναι αληθινά ή μουσαντένια. Οπως λέει, λοιπόν, και ο Κυριάκος Θωμαΐδης, το αναφέρουμε χωρίς να το υιοθετούμε και να το εννοούμε. Ο ίδιος ο Λουρόπουλος, τώρα, όταν μιλάει εξωδίκως επί του θέματος, λέει ότι δεν δικαιούνται χορηγίας πάνω από τέσσερις πέντε ομάδες και πετάει την μπάλα αράουτ: Οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αρης δηλαδή και για την πέμπτη όλοι οι άλλοι να το στρίψουνε.
Σχετικά τώρα με τη μοιρασιά, γνωστό είναι ότι οι μικρές ομάδες λαμβάνουν από τέσσερα κατοστάρικα έκαστη, ενώ οι μεγάλες ξεκινάνε από τα τρία εκατομμύρια του Ολυμπιακού. Και ο Κομπότης, λοιπόν, ματώνει αν χάσει τα τέσσερα κατοστάρικα, αλλά και για τον Βαγγέλη τα τρία εκατομμύρια δεν είναι λίγα. Ο δε Αλαφούζος αν χάσει το δίφραγκο θα είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες. Η κόντρα, λοιπόν, είναι δεδομένη κι έχει ονοματεπώνυμο. Από τη μία οι 18 που χάνουνε τα λεφτά κι από την άλλη ο Μελισσανίδης. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν είναι μόνο ότι ο Λουρόπουλος κωλύεται να βάλει την τζίφρα για λεφτά που δεν θα πληρώσει το κράτος αλλά το επόμενο αφεντικό. Είναι ότι αυτά τα νούμερα που βγάζουν το συνολικό 14 δεν υπάρχουνε στην ελεύθερη αγορά. Κανείς δεν τα δίνει για να διαφημιστεί στο κωλοποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα όμως και οι ομάδες έχουνε τα επιχειρήματά τους. Κατ' αρχάς με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν έχουν τη δυνατότητα να διαφημίσουν ξένες στοιχηματικές εταιρείες. Ο ΟΠΑΠ δηλαδή είτε του κράτους είτε του Μελισσανίδη είναι μονοπώλιο και στη διαφήμιση. Γι' αυτό μπορεί είτε να ρίξει τις τιμές είτε να κόψει εντελώς τη χορηγία. Και ξαφνικά μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι, όταν δεν υπάρχει χρόνος να χτυπήσουνε άλλες πόρτες και να κάνουνε άλλες συμφωνίες. Μόνος του, λοιπόν, ο Μελισσανίδης με τα κλειδιά και τα λεφτά του ΟΠΑΠ στο χέρι κι από την άλλη οι άλλοι 18 μαζί. Ευκαιρία, λοιπόν, να συμφωνήσουνε σε κάτι Βαγγέλης, Ιβάν και Γιάννης. Αυτά μέχρι το επόμενο επεισόδιο, γιατί έχουνε να ακολουθήσουνε πολλά.
Μήδεια ως αρρενοκτόνος
Δεν πρόκειται, περί µιας κοινής µέγαιρας. Πρόκειται περί αρρενοκτόνου που έχει πλήρη συνείδηση της πράξεώς της ΟΥΚ επ' άρτω µόνο ζήσετε άνθρωπος και πολύ περισσότερο µόνο µε το ποδόσφαιρο. Εις την φιλολογικήν χοροεσπερίδαν, λοιπόν, που έλαβεν χώραν στις 3 του απελθόντος µηνός Μαΐου, ο ακαδηµαϊκός Ζωρζ Πιλαλί (φωτό), εις την διάλεξίν του διά την αρχαίαν τραγωδίαν υπό τον τίτλον «οι αθεάτριστοι», απεφάνθη πως «η τραγική µήτηρ Μήδεια θανατώνει τα άρρενα τέκνα της για να εκδικηθεί το ανδρικό γένος». «Την οικογενειακήν έχθραν που καταλήγει σε έγκληµα δύναται επαρκώς να αναπαραστήσει το δράµα». Τάδε έφη ο ακαδηµαϊκός Ζωρζ Πιλαλί. Δηλαδή ο τραγικός ήρωας εναντιώνεται σε θεούς και ανθρώπους. Το δραµατικό πρόσωπο στις εναλλαγές της τύχης επικαλείται την βοήθειαν θεών και ανθρώπων. Για να το κάνουµε πενηνταράκια, λοιπόν, δεν είναι ότι πλακώθηκε η Μήδεια µε τον Ιάσονα, ζοχαδιάστηκε κι έσφαξε τα παιδιά της. Αυτό θα ήταν ένα οικογενειακό δράµα που θα µπορούσε να έχει συµβεί και σε ελληνική ταινία. Στην προκειµένη περίπτωση έχουµε τραγωδία. Η Μήδεια σκοτώνει τα δύο άρρενα τέκνα της για να εκδικηθεί τη φύτρα των ανδρών. Εναντιώνεται σε θεούς και ανθρώπους. Τα βάζει µε τη φύση των ανδρών. Δεν πρόκειται, λοιπόν, περί µιας κοινής µέγαιρας. Πρόκειται περί αρρενοκτόνου που έχει πλήρη συνείδηση της πράξεώς της.
Τα πανεπιστήµια δηµιουργούν ειδικότητες. Οχι προσωπικότητες.
-Ζωρζ Πιλαλί
Το κρατικό ποδόσφαιρο έχει πεθάνει οριστικά και αµετάκλητα
ΕΠΙ του πρακτέου τώρα, η ταπεινή µου άποψη είναι ότι δεν θα τα κόψει τελείως τα λεφτά στη Super League ο Μελισσανίδης. Ψαλίδι θα κάνει και πολύ χοντρό µάλιστα. Κάτω από τα µισά θα είναι η τελική προσφορά του. Στα πέντε έξι εκατοµµύρια όλοι µαζί. Και σε όποιον αρέσει. Και θα µπούνε και κριτήρια από τους Τσέχους. Ο Κοµπότης φέρ' ειπείν αν είναι µπλεγµένος στα «στηµένα» να µην πάρει φράγκο. Αντίθετα αυτούς που δεν βλέπω να γλιτώνουν µε τίποτα είναι της Β' Εθνικής. Η προβλεπόµενη χορηγία για τις 24 οµάδες είναι κοντά στα δέκα εκατοµµύρια ετησίως. Τα λεφτά αυτά όµως δεν υπάρχουν σήµερα ούτε µε σφαίρες. Σε κλωτσές αυτά τα δέκα εκατοµµύρια ίσως. Σε γιούρο µε τίποτα. Φράγκο, λοιπόν, δεν βλέπω να παίρνει η Β' Εθνική. Τα παιχνίδια άλλωστε δεν µπαίνουνε στο κουπόνι του στοιχήµατος. Δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα. Ελεηµοσύνη γινότανε µέχρι τώρα µε τα λεφτά του κράτους. Τώρα τα λεφτά είναι ιδιωτικά και οι τσέπες είναι ραµµένες. Ο Καλογιάννης µπορεί να είναι φίλος µε τον Μελισσανίδη, αλλά η ζυγαριά γέρνει από την άλλη πάντα που είναι το ένα δεκάρικο εκατοµµύρια. Καλά την ανθίστηκε, λοιπόν, τη δουλειά και είπανε να γίνει η κατηγορία ερασιτεχνική. Η κάνουλα για τη Β' Εθνική κλείνει και καθείς ας κάνει τα κουµάντα του. Το κρατικό ποδόσφαιρο έχει πεθάνει οριστικά και αµετάκλητα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τον Καρατζαφέρη ζήλεψε ο Μελισσανίδης µε τους πράκτορες της ΚΥΠ;
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου