Home » » Τα σούπερ-λαυράκια και ο… Κρισάντους

Τα σούπερ-λαυράκια και ο… Κρισάντους

Written By AEKTV on Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 | 1:14:00 μ.μ.

Έφερε παιχταράδες, είχε και (πολύ λιγότερες) αστοχίες! Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς φεύγει από την ΑΕΚ και το sportfm.gr κάνει απολογισμό του έργου τού Σέρβου, το οποίο κρίνεται αν μη τι άλλο επιτυχημένο.

Στην αναζήτηση νέου τεχνικού διευθυντή βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η ΑΕΚ. Και αυτό διότι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, αποτελεί παρελθόν, όπως ανακοίνωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Κατά την παραμονή του, η ΑΕΚ πραγματοποίησε 32 μεταγραφές. Στον «Μίλο», όπως εύλογα μπορεί να καταλάβει κανείς, χρεώνονται αυτές των ξένων ποδοσφαιριστών. Μεγάλο μπάτζετ για να διαχειριστεί δεν είχε στα χέρια του, ωστόσο κατάφερε με αυτό να κάνει πολλές εξαιρετικές επιλογές, να βρει λαυράκια και όπως είναι λογικό να κάνει και λιγοστές αποτυχημένες μεταγραφές. Το sportfm.gr κάνει μια αποτίμηση του επιτυχημένου έργου του Σέρβου και σας το παρουσιάζει.

Σεζόν: 2014-15

Έλντερ Μπαρμπόσα: Ήταν το πρώτο «δυνατό» όνομα που έφερε στην ΑΕΚ και μάλιστα σε περίοδο που η Ένωση βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία. Στη Football League δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, αλλά στην Super League ήταν… άλλο πράμα και έχει καταφέρει να δείξει τη μεγάλη ποιότητα που διαθέτει!

Γιάκομπ Γιόχανσον: Τον πήρε ως ελεύθερο, χωρίς να τον γνωρίζουν πολλοί και αποδείχθηκε… λαυράκι! Έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και την σταθερή απόδοσή του, είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια και είναι λογικό να έχει μαγνητίσει το βλέμμα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ντάρκο Ζόριτς: Ήταν ένας από τους παίκτες που έφερε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς -και έδωσε και ο ίδιος τη συγκατάθεσή του- ως μεγάλο ταλέντο από την Μαυροβούνιο, ωστόσο δεν κατάφερε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Την πρώτη του χρονιά αγωνίστηκε με την ΑΕΚ στη Β’ Εθνική, την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στη Σερβία, ενώ με τον Τιμούρ Κετσπάγια στο τιμόνι έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά της προετοιμασίας, ωστόσο μοιάζει δύσκολο να παραμείνει καθώς πιάνει θέση ξένου.

Μακόλεϊ Κρισάντους: Η πιο άστοχη μεταγραφή κατά την παρουσία του Μιλοβάνοβιτς. Τον έφερε από την Τουρκία και την Σίβασπορ, τον είχε στη Λας Πάλμας ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν… έκανε! Μετά από δύο σεζόν στους «κιτρινόμαυρους» αποχώρησε, πηγαίνοντας στην Ρέους Ντεπορτίου.

Σεζόν: 2015-16

Αντρέ Σιμόες: Τον είχε κλείσει από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2014-15 και το καλοκαίρι του 2015 ήρθε ως ελεύθερος στην ΑΕΚ. Αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας, τον θέλουν πάρα πολλοί ενώ έχει ανταμειφθεί με συμβόλαιο μέχρι το 2019, το οποίο διαθέτει ρήτρα κοντά στα 7 εκατ. ευρώ.

Ροντρίγκο Γκάλο: Εκμεταλλεύθηκε τις καλές διασυνδέσεις που είχε με την Πορτογαλία και πήρε ακόμη έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Ο Βραζιλιάνος μπακ, που τον γνωρίζαμε από την παρουσία του στον Παναιτωλικό, αποτελεί έναν από τους καλύτερους ακραίους αμυντικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και όλα δείχνουν πως θα ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει του χρόνου.

Αλάιν Μπαρόχα: Η ΑΕΚ έψαχνε πρώτο τερματοφύλακα, ωστόσο ο Μιλοβάνοβιτς δεν κατάφερε να βρει έναν που θα πάρει τα γάντια σπίτι του. Ο Μπαρόχα ήρθε δανεικός από την Καράκας, αλλά δεν κατάφερε να πείσει κανέναν στην ομάδα για να παραμείνει και φέτος σε αυτή.

Ντιέγκο Μπουονανότε: Η πιο «ηχηρή» μεταγραφή της ΑΕΚ! Είχε και έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα, όμως δεν έδειξε… τίποτα! Ήρθε στην Ελλάδα για να «αναστήσει» την καριέρα του, αλλά πέραν ορισμένων παιχνιδιών με υποδεέστερες ομάδες δεν δικαιολόγησε τον ντόρο που είχε γίνει αλλά και τα αρκετά χρήματα που λαμβάνει.

Ρόναλντ Βάργκας: Μέχρι το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, η απόδοσή του κινούταν στα επίπεδα του μετρίου. Ωστόσο, με την έλευση του Γκουστάβο Πογέτ, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ με τρία δικά του γκολ, η ΑΕΚ κέρδισε ισάριθμα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ντίντακ Βιλά: Παίκτης με πλούσιο βιογραφικό, βάσει των ομάδων που αγωνιζόταν, αλλά και με λιγοστές συμμετοχές λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν. Ο Ντίντακ πήρε, όμως, την φανέλα στο σπίτι του και πραγματοποιώντας έναν τρομερό δεύτερο γύρο, δικαίωσε τον Μιλοβάνοβιτς για την επιλογή του.

Θέσαρ Άρθο: Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Είχε πολλές συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά όλη τη χρονιά έκανε μέτριες έως κακές εμφανίσεις. Με αυτόν στην ενδεκάδα, πάντως, κατάφερε να κερδίσει τα εντός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ενώ την καλύτερη εμφάνισή του την έκανε στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στους Πειραιώτες. Τελικά, έφυγε για την Καϊράτ Αλμάτι, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην στεναχωριούνται ιδιαίτερα.

Μπρούνο Ζουκουλίνι: Εξαιρετική επιλογή ο δανεισμός του από την Μάντσεστερ Σίτι. Όσο πρόλαβε να αγωνιστεί μέχρι να τραυματιστεί έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και ο Μιλοβάνοβιτς αλλά και η ΑΕΚ ήθελαν σαν τρελοί να τον κρατήσουν. Κάτι που δεν συνέβη διότι ο ποδσοφαιριστής κάνει αυτή τη στιγμή προετοιμασία με τους Πολίτες.

Τόμας Πέκχαρτ: Πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ τον περασμένο Γενάρη. Πραγματοποίησε 17 εμφανίσεις και πέτυχε 3 τέρματα. Δεν μπορεί να κριθεί ακόμη αν η μεταγραφή του είναι επιτυχημένη ή όχι, ωστόσο σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, γι αυτό και η ΑΕΚ ψάχνει φορ.

PLUS

Γκουστάβο Πογέτ: Αντικατέστησε τον Τραϊανό Δέλλα μετά την ήττα της ΑΕΚ με 4-0 από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Δεκέμβρη. Αποτέλεσε επιλογή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και κρίνεται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό επιτυχημένη. Εάν δεν είχε φύγει με άσχημο τρόπο, πιθανότατα θα καθόταν ακόμη στον πάγκο της ΑΕΚ!

Σεζόν: 2016-17

Nτμίτρο Τσιγκρίνσκι: Στα πρώτα φιλικά έχει δείξει σε πολύ καλή κατάσταση. Το βιογραφικό του είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο θα κριθεί μέσα στη σεζόν! Ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού και ο Κετσπάγια δείχνει να τον εμπιστεύεται απόλυτα!

Χουάν Ντίαζ: Έχει παίξει σχεδόν μισή ώρα σε ένα φιλικό. Καλό βιογραφικό, βγαίνει πρώτη φορά από τη Λατινική Αμερική και έχει έρθει ως αντιακταστάτης του Σοϊλέδη στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Αποτίμηση: Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχοντας ένα θεωρητικά μικρό μπάτζετ στα χέρια του, κατάφερε να πάρει αρκετούς ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές αλλά και να κάνει και ορισμένες αστοχίες! Στις 13 μεταγραφές που πραγματοποίησε, οι 7 κρίνονται απόλυτα επιτυχημένες, ενώ αυτή του Πέκχαρτ είναι ακόμη υπό... κρίση! Η μόνη μεγάλη μεταγραφική αστοχία που του καταλογίζεται είναι του Κρισάντους, ενώ Μπουονανότε, Μπαρόχα και Ζόριτς, μπαίνουν στην ίδια λίστα: των μέτριων! Παράλληλα, την μία φορά που του ζητήθηκε να βρει προπονητή, πήρε τον Πογέτ ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στην ομάδα! Τέλος, έχει κάνει άλλες δύο μεταγραφές φέτος, οι οποίες θα κριθούν στο τέλος της σεζόν!
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου