Home » » Του πήρε το αήττητο, τα πήραν με Καλογερόπουλο!

Του πήρε το αήττητο, τα πήραν με Καλογερόπουλο!

Written By AEKTV on Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 | 9:59:00 μ.μ.

Σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι, η ΑΕΚ με γκολ του Βάργκας έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού με 1-0, με τους ερυθρόλευκους να τελειώνουν με 9 και η Ένωση με 10! Πολλές φωνές για Καλογερόπουλο οι φιλοξενούμενοι...
Πολύ κακό για το τίποτα
Η παρουσία του Μπαρόχα στα γκολπόστ αντί του Ανέστη ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη από τον Πογιέτ, ενώ ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε το αναμενόμενο σχήμα. Νευρικό και με λάθη εκατέρωθεν ήταν το ξεκίνημα στο ματς, δίχως φάσεις και ρυθμό. Κλασικό κλειστό παιχνίδι, με μονομαχίες στο κέντρο δηλαδή και αλληλοεξουδετέρωση. Από το 15` και μετά Ελαμπντελαουί και Μαζουακού πήραν πρωτοβουλίες από τα άκρα, δημιουργώντας καταστάσεις, χωρίς πάντως να γίνουν ευκαιρίες.
Η πρώτη ευκαιρία λοιπόν στο ματς ήρθε στο 23`, όταν ο Ντουρμάζ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μπαρόχα έκανε άστοχη έξοδο, αλλά ο Σιόβας αιφνιδιάστηκε και ο Ντίντακ έδιωξε σε κόρνερ!Στο μεταξύ, ο Πογιέτ μετακίνησε τον Μάνταλο εσωτερικό χαφ, έφερε τον Ζουκουλίνι δεξιά και τον Μπαρμπόσα στο άλλο άκρο, δίνοντας παράλληλα εντολή στον Γιόχανσον να μην παίζει τόσο κοντά στον Σιμόες. Ο Πορτογάλος στο 29` από αριστερά έκοψε ωραία την μπάλα στην περιοχή, όμως το γύρισμα του Μάνταλου δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Σίλβα πάντως αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Πάρντο στο 30` τραυματίστηκε με τον Σεμπά να μπαίνει στη θέση του. O πολύ καλός Ντουρμάζ στο 43` απείλησε με γυριστή κεφαλιά, με τον Μπαρόχα να αποκρούει με δυσκολία, στην καλύτερη φάση του πρώτου μέρους που έληξε 0-0, αφου και στις καθυστερήσεις το γυριστό του Κασάμι πήγε στην αγκαλιά του Βενεζουελάνο. Λίγα πράγματα, κλειστό ματς, ελάχιστα για να θυμόμαστε...
Τρεις αποβολές, χαμός και 1-0!
Το ντέρμπι πήρε φωτιά στο 47` με τον Καλογερόπουλο να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Μποτία για φάουλ στον Αραβίδη που έβγαινε μέτωπο στην εστία, με τον Ισπανό να λέει πως δεν τον ακούμπησε! Αυστηρή απόφαση από τον ρέφερι, με τον Σίλβα στη συνέχεια να "θυσιάζει" τον Φορτούνη για να βάλει τον Ντα Κόστα. Με τη σειρά του ο Πογιέτ απάντησε με την είσοδο του Πέκχαρτ στη θέση του Ζουκουλίνι, παίζοντας πλέον με δύο φορ και 4-4-2!
Η ΑΕΚ μετά την αποβολή πήρε μέτρα προς την περιοχή του Ολυμπιακού, θέλοντας να απειλήσει από τα άκρα, με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα, με τον Κασάμι να έχει ένα καλό μακρινό σουτ στο 64`, απαντώντας στην επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μπαρμπόσα. Μετά την καλή ευκαιρία του Μάνταλου στο 68`, ο Πογιέτ ρίσκαρε κι άλλο βάζοντας τον Βάργκας αντί του Γιόχανσον, με το ματς να έχει αποκτήσει τρελό ρυθμό! Ο Ρομπέρτο στο 75` έβγαλε και πάλι τη σέντρα του Μάνταλου και μετά χαμός! Ο Καλογερόπουλος είδε χέρι του Μιλιβόγεβιτς στην περιοχή, τον απέβαλε με 2η κίτρινη και πέναλτι! Ο Μπουονανότε το εκτέλεσε αλλά στην επαναφορά ο Βάργκας σκόραρε για το 1-0! Ακολούθησε μια μικρή διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων και ουσιαστικά μετά λίγο μπάλα παίχτηκε με τον Τσόρι στο 85` να μπαίνει αντί του Ντουρμάζ, αλλά ως το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με την ΑΕΚ να αναδεικνύεται νικήτρια.
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου