Home » » Περιμένει για… Λεωφόρο η ΑΕΚ

Περιμένει για… Λεωφόρο η ΑΕΚ

Written By AEKTV on Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 | 4:22:00 μ.μ.

Με ενδιαφέρον -αλλά χωρίς ανησυχία προς το παρόν- παρακολουθεί το θέμα της Λεωφόρου η ΑΕΚ. Η «Ένωση» περιμένει το σκεπτικό της απόφασης για την επιχορήγηση για να δει αν επηρεάζει την «Αγιά-Σοφιά».Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μπλοκάρει το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή της Λεωφόρου αφορά τον Παναθηναϊκό. Εύλογα, ωστόσο, δημιουργούνται υπόνοιες σύνδεσης και με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Περιμένοντας (κι έχοντας βασίσει μέρος του προϋπολογισμού της «Αγιά-Σοφιάς») στην επιχορήγηση των 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, η «Ένωση» προφανώς και δεν αδιαφορεί για το θέμα. Περιμένει ωστόσο το ακριβές σκεπτικό της απόφασης για να δει αν και κατά πόσο πρέπει να… ανησυχήσει.

Διότι οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των βασικών λόγων που απορρίφθηκε η επιδότηση του Παναθηναϊκού αφορά στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί εντός της προσεχούς πενταετίας το νέο γήπεδο στο Βοτανικό (οπότε να μη χρειαστεί, με αυτή τη λογική, ανακαίνιση της Λεωφόρου).

Κάτι που διαφοροποιεί, ωστόσο, την περίπτωση απ’ αυτή της ΑΕΚ, η οποία θα προχωρήσει σε κατασκευή (και όχι ανακατασκευή) γηπέδου, οπότε δεν μπορεί να σταθεί επιχείρημα περί άσκοπης δαπάνης. Εκτός αυτού, δε, η επιχορήγηση που περιμένει η «Ένωση» δεν αφορά στο 100% του κονδυλίου που χρειάζεται για το έργο, παρά μόνο στο 30%.

Όπως και να 'χει, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η Ρένα Δούρου, καθώς το αν θ' ασκήσει το δικαίωμα (που έχει μόνο η Περιφέρεια) να προσβάλλει την απόφαση θα δείξει πολλά για τις προθέσεις της γενικότερα.
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου