Home » » Και τώρα… πλέι οφ!

Και τώρα… πλέι οφ!

Written By AEKTV on Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 | 2:58:00 μ.μ.

Επιστρέφουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι τέσσερις κορυφαίοι της Α1 βόλεϊ γυναικών μετά τη διακοπή για το Final-4, με τις μάχες για την ημιτελική φάση των πλέι οφ του τίτλου.
Στην αγωνιστική δράση επιστρέφουν οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Α1 βόλεϊ γυναικών, μετά την παύση για το Final-4 του Κυπέλλου.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Βριλήσσια επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα, με τις μάχες που θα κρίνουν τον τίτλο να ξεκινούν την Τετάρτη.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Με την Αλεξάνδρα Κρουκ να συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην αποστολή θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό των πλέι οφ.

Ο Μανώλης Ρουμελιωτάκης θα έχει στη διάθεσή του πλήρες ρόστερ στην αναμέτρηση κόντρα στις «πράσινες» σχολιάζοντας για το παιχνίδι:

«Είναι μια δύσκολη σειρά παιχνιδιών η οποία χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή αφού κρίνεται στις δύο νίκες και δεν επιτρέπεται στραβοπάτημα. Θεωρώ ότι το δεκαήμερα που μεσολάβησε μας έκανε καλό. Όλοι θα θέλαμε να ήμασταν στην Πύλο, αλλά τουλάχιστον δουλέψαμε καλά και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τις απαιτήσει των πλέι οφ και θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον Παναθηναϊκό και να πάμε στον τελικό», είπε ο Έλληνας τεχνικός χαρακτηρίζοντας τον ΠΑΟ «πολύ καλή και αξιόμαχη ομάδα. Είναι ημιτελικοί του πρωταθλήματος, θέλει ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα ματς και χρειάζεται να έχουμε το ίδιο πάθος που δείξαμε κόντρα σε Ολυμπιακό αλλά και μεγάλη συγκέντρωση για να κάνουμε αυτό που πρέπει στο κομμάτι της τακτικής».

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού απ’ το κύπελλο δεν έχει πτοήσει τις «πράσινες», που θέλουν να μην αφήσουν το πλεονέκτημα έδρας που έχει η ομάδα να τις επηρεάσει και να περάσουν στον τελικό της διοργάνωσης.

Αυτό επεσήμανε ο Γιώργος Ρούσσης στις δηλώσεις του για το ματς: «Εμείς θέλουμε να αφήσουμε πίσω το Κύπελλο και θέλουμε να δείξουμε το καλό πρόσωπο στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί, αλλά στόχος μας πλέον είναι ο τελικός του πρωταθλήματος. Δεν τα καταφέραμε στο Κύπελλο, αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πρωτάθλημα».

Ο τεχνικός των «πρασίνων» μάλιστα περιμένει από την ομάδα του να δείξει ότι μπορεί να κερδίσει τόσο σημαντικά παιχνίδια, αφού όπως τόνισε: «Αυτό που θέλαμε από την ομάδα φέτος ήταν να παίξει τέτοια παιχνίδια, όπως ο ημιτελικός του Κυπέλλου και πρέπει να βρει μέσα από αυτή τη διαδικασία τον τρόπο για να τα κερδίζει κιόλας. Δε μας άρεσε που χάσαμε και δεν παίξαμε καλά, αλλά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να είμαστε καλύτεροι με ΑΕΚ».

Ολυμπιακός – Βριλήσσια
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός καλείται να ξεχάσει την επιτυχία που σημείωσε και να αντιμετωπίσει τα Βριλήσσια.

«Από δω και στο εξής είναι όλοι τελικοί…», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Νικολάκης θέλοντας να στείλει τα δικά του μηνύματα με τον προπονητή του Ολυμπιακού να ζητά από την ομάδα του: «να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση που δείξαμε στο Final 4 του Κυπέλλου. Δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί και όλοι μας έχουμε ‘ξεχάσει’ την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τα Βριλήσσια είναι μια ομάδα που έπαιξε πολύ καλά σε όλη τη σεζόν, στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος που παίξαμε στην έδρα μας ήταν πολύ ανταγωνιστική και σίγουρα αξίζει το σεβασμό μας»

Με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου κερδίζοντας διαδοχικά σε νοκ άουτ ματς Βριλήσσια, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Νάξο (όλη την αφρόκρεμα της Α1 Γυναικών) μοιάζει να έχει μπει από πιο νωρίς σε διαδικασία πλέι οφ κάτι που βρήκε σύμφωνο τον έμπειρο τεχνικό.

«Στην καριέρα μου δεν έχω ξαναζήσει τόσο δύσκολη πορεία για να κατακτήσεις τον τίτλο στο Κύπελλο. Από κει και πέρα όμως η διαφορά είναι ότι το Κύπελλο, με εξαίρεση το Final 4, υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ανάμεσα τους αγώνες, ενώ οι εμφανίσεις μας στο θεσμό δείχνουν ότι είχαμε σταθερότητα. Τώρα όμως στα πλέι οφ, οι αγώνες είναι ανά τρεις ημέρες και χρειάζεται διαφορετική διαχείριση, προπονητικά και ψυχολογικά», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τα Βριλήσσια έρχονται χωρίς άγχος και αυτό το κάνει πιο δύσκολο… Εμείς πριν 48 ώρες πανηγυρίζαμε ένα τίτλο και ουσιαστικά θα παίξουμε με μία προπόνηση ενώ ο αντίπαλος προετοιμαζόταν για το ματς εδώ και 10 ημέρες. Πρέπει να οργανωθούμε εγκεφαλικά και σωματικά, αλλά έχουμε την εμπειρία ως ομάδα για να το διαχειριστούμε σωστά. Στο μυαλό μας είναι μόνο οι αγώνες με τα Βριλήσσια και τίποτα άλλο».

Οι ερυθρόλευκες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα Βριλήσσια.

«Σεβόμαστε απόλυτα τον Ολυμπιακό και με την ευκαιρία να τον συγχαρώ για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Έχει μια πολύ καλή ομάδα, έχει το πλεονέκτημα, αλλά εμείς πηγαίνουμε στο γήπεδο για να κάνουμε το μπρέικ γιατί πολύ απλά σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη», τόνισε από την πλευρά της η Πόλα Κίτσου.

Η τεχνικός των Βριλησσίων έδειξε να ποντάρει αρκετά στη φιλοδοξία των αθλητριών της και στην εικόνα που είχαν δείξει στο πρόσφατο ματς στην έδρα των ερυθρόλευκων για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

«Σε εκείνο το παιχνίδι η ομάδα ζούσε μια περίεργη κατάσταση στο εσωτερικό της. Είχε παραιτηθεί ο πρόεδρος, είχε αποχωρήσει η Σκόνδρα, είχε γίνει η αλλαγή προπονητή, κι όλα αυτά ήταν πάρα πολλά για να τα διαχειριστεί μια γυναικεία ομάδα», είπε και συνέχισε: «Παρόλα αυτά τα κορίτσια δείξανε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο κι αυτό είμαι σίγουρη ότι θα γίνει αύριο. Ο αθλητής μπαίνει στο γήπεδο για να δώσει το 100% και τα πλέι οφ είναι το κερασάκι της τούρτας κάθε χρονιάς. Το άγχος θα το έχει ο αντίπαλος μας και στον αθλητισμό, πόσο μάλλον στο γυναικείο βόλεϊ, ξέρουμε ότι όλα γίνονται…».

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα:

Μ. Μερκούρη, 16.30, Ολυμπιακός – Βριλήσσια (Καπάνταης, Οικονόμου)
Ιωνικού Ν.Φ., 21.00, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (Κουτσούλας, Μενεσλής)

*H πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις δύο νίκες, ενώ οι επόμενες αναμετρήσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 5/4 στις έδρες του Παναθηναϊκού και των Βριλησσίων αντίστοιχα.

Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου