Home » » Η ρύθμιση και το… ταβάνι του «τίγρη»

Η ρύθμιση και το… ταβάνι του «τίγρη»

Written By AEKTV on Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 | 3:35:00 μ.μ.

Η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης απομένει για να ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αφού ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση. Από τα 15 εκατ. ευρώ η ονοματοδοσία της «Αγια-Σοφιάς».Την επόμενη κίνηση του ΥΠΕΚΑ περιμένουν στην ΑΕΚ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Χθες ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση και πλέον απομένει ένα βήμα πριν από την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας της «Αγια-Σοφιάς».

Σύμφωνα με την SportDay, η κατάθεση του φακέλου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την έγκριση από τη ΓΓΑ της καταλληλότητας του γηπέδου, το οποίο θα είναι τεσσάρων αστέρων και πληροί όλες τις προδιαγραφές της UEFA. Η αίτηση έχει ήδη κατατεθεί και μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως».

Εν τω μεταξύ, η «Real News» αναφέρει ότι υπήρξε «κιτρινόμαυρη» σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους Πέτρο Παππά, Νίκο Χατζηιωάννο, εκπροσωπώντας τον αδελφό του Πόλυ, και Γιώργο Δαλακούρα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Lloyd's Register Απόστολο Πουλοβασίλη, τον επιχειρηματία Χάρη Κουτά, αλλά και εκπροσώπων εφοπλιστών από το Λονδίνο, συστημένοι από τον Χατζηιωάννου.

Ο διοικητικός ηγέτης του «Δικεφάλου» παρουσιάστηκε αποφασισμένος να ζητήσει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ για πενταετή συμφωνία για την εμπορική ονομασία της «Αγια-Σοφιάς».

Ο «τίγρης» δεν αποκάλυψε με ποιες εταιρείες βρίσκεται σε επαφή όλο αυτό το διάστημα, όμως υπολογίζεται ότι δεν θα υπάρξει κάποιο οικονομικό πρόβλημα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η οποία δεν θα χρειαστεί να πάρει δάνειο για την ανέγερσή του. Το κόστος υπολογίζεται στα 65 εκατ. ευρώ.

Ο Μελισσανίδης, από την πλευρά του, έχει διαβεβαιώσει πως θα βάλει 10 με 11 εκατ. ευρώ ο ίδιος, 10 εκατ. ευρώ θα προέρχονται από τους επιφανείς φίλους της ομάδας, 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικης και προβλέπεται να είναι μεγάλη η ανταπόκριση των οπαδών του συλλόγου στην αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924», η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Διάδωσέ το :

Δημοσίευση σχολίου